به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر محمد زاهدنیا از معدود پزشکان متخصص فعال در زمینه پزشکی سنتی در تبریز است ، وی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تا زمانیکه وارد عرصه طب سنتی نشده بودم تعریفی از واژه پزشک نداشتم اما با ورود به این عرصه نه تنها تعریف علم طب را به صورت ملموس درک کردم بلکه تلاش گذشتگان برای رسیدن به مقام حکیمی را نیز ستودم.
دکتر زاهدنیا اظهار کرد: متاسفانه از دوره حکومت قاجار به بعد با اعزام دانشجویان ایرانی به غرب و تحصیل علوم پزشکی به سبک کلاسیک امروزی بی مهری های گسترده ای به اندوخته طبی کشورمان ایران شد.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: این در حالی است که پزشکان غرب با مطالعه و ترجمه کتب طبی ایرانی و اسلامی نوعی رجعت به روش های درمانی گذشتگان را در پیش گرفته اند که نمونه اخیر آن تالیف کتابی از سوی یک پزشک آلمانی در زمینه "زالو درمانی" است.
وی می گوید: مقاومت پزشکان کشورمان در برابر روش های سنتی درمان تنها از دو بعد قابل بررسی است که نخستین آن عدم آگاهی به علم طب قدیم و دیگری به خطر افتادن منافع مادی است.
دکتر زاهدنیا بر لزوم استفاده از روش های نوین در تشخیص بیماری ها تاکید و اعلام کرد: استفاده از فناوری های نوین قطعا برای تشخیص بیماری ها نیاز است و جراحی های نوین هیچ جایگزینی ندارند اما معالجات دارویی می تواند به سمت معالجات سنتی سوق داده شود.
دکتر زاهدنیا ادامه داد: آنچه در این بین باید مورد دقت قرار گیرد این است که در طب سنتی علاوه بر تاکید بر جنبه مادی درمان به جنبه معنوی درمان نیز توجه می شود و شرع مقدس اسلام نیز ریشه برخی از بیماری ها را ناشی از روح بیمار اشخاصی می داند که آلوده غرور و تکبر و حرص و حسد شده اند و برای آنها راهکارهای معنوی نیز پیشنهاد داده است اما اگر در این بین طب نوین پاسخی منطقی برای حل این مسائل پیدا نکند که در برخی موارد نیز نخواهد توانست، افراد ناگزیر در بند عرفان های کاذب خواهند افتاد و از مسیر هدایت خود خارج خواهند شد.
در ادامه این گفتگو دکتر زاهدنیا اعلام کرد: طب سنتی ایران و اسلام تغذیه را عامل اصلی بروز بیماری ها می داند و در این رابطه با استفاده از دستورات شرع راهکارهای مناسبی برای افراد ارائه می کند.
این متخصص طب سنتی یادآور شد: اصرار بر تغییر الگوهای غذایی در کشور سلامت مردم را به خطر می اندازد و روشی غیر منطقی است که باید مورد تجدید نظر قرار گیرد به عنوان مثال چون مردم ژاپن ماهی زیادی در رژیم غذایی خود مصرف می کنند نباید ما هم بالاجبار رو به سمت مصرف گوشت ماهی بیاوریم چون مواد غذایی مورد نیاز ما از طریق گوشت گوسفند که با تغذیه از یونجه آهن و پتاسیم بدن یک فرد ایرانی را تامین می کند فراهم می شود.
وی در پایان خواستار توجه مسئولان وزارت بهداشت و درمان به جذب دانشجوی طب سنتی در دانشگاه جدیدالتاسیس این رشته شد و گفت: اگر روند فعلی ادامه پیدا کند تا 50 سال آینده متخصص در زمینه درمان سنتی بیماری های مختلف نخواهیم داشت، باید از اندوخته های مکتوب اشخاصی چون مرحوم دکتر سیدجلال مصطفوی کاشانی بهره بگیریم.
گزارش از : رامین فرهودی
نظر شما